Home - Uncategorized - Natuurlijke Huismiddeltjes Om De Ziekte Van Parkinson Te Beheersen
...

Natuurlijke huismiddeltjes om de ziekte van Parkinson te beheersen

Parkinson is een ernstige gezondheidstoestand die het zenuwstelsel en de lichaamsdelen beïnvloedt die direct onder controle van zenuwen staan. Het wordt voornamelijk gezien bij oudere personen. Bij Parkinson begint het functioneren van de hersenen na verloop van tijd te verslechteren en te verslechteren. Personen met deze aandoening vertonen lichaamsstijfheid, vertraagde bewegingen, trage reacties, agitatie die leidt tot tremoren en een onvermogen om het lichaamsevenwicht te bewaren. Er zijn echter verschillende manieren om met de aandoening om te gaan.

Remedies om de ziekte van Parkinson te bestrijden
Er zijn veel manieren om verlichting van de ziekte van Parkinson te bereiken. Patiënten met deze aandoening kunnen hun algehele welzijn verbeteren door veel beproefde huismiddeltjes tegen Parkinson te volgen.

Enkele bekende niet-medische benaderingen omvatten een integratief technieksysteem dat betere resultaten op lange termijn belooft.
De natuurlijke remedies van Parkinson moeten worden aangevuld met een goed trainingsregime, een uitgebalanceerd maaltijdplan, voldoende waterconsumptie en gezonde slaapcycli.

Hier zijn enkele manieren om het te beheren:

Voeding voor onderweg
Calcium is een van de meest gunstige voedingsstoffen voor patiënten met Parkinson. Het is echter niet aan te raden om volledig over te schakelen op calciumrijk voedsel en te stoppen met voorgeschreven medicijnen. De meeste calciumrijke voedingsmiddelen bevatten ook veel eiwitten, wat kan helpen bij het absorberen van de medicijnen die voor de ziekte van Parkinson worden ingenomen.

Tai Chi Oefeningen
Deze krijgskunstvorm staat bekend om het verbeteren van lichaamsbewegingen en houding. Het combineert zachte fysieke lichaamsbewegingen met oefeningen voor een betere coördinatie en balans. Bij al deze stappen is een reeks gecontroleerde ademhalingstechnieken betrokken, die de geest langzaam naar een kalme en meditatieve staat leiden. Patiënten met een matige ziekte van Parkinson kunnen baat hebben bij deze revalidatieve oefenvorm.

Yoga
Dit oude Indiase genezingssysteem doet wonderen voor het verbeteren van de flexibiliteit en balans van het lichaam. Traditionele yoga-oefeningen verbeteren het vermogen van patiënten om te bewegen, een goed evenwicht te bereiken tijdens het lopen, hun kracht te verbeteren en aan hun rekvermogen te werken. Verschillende yogahoudingen zijn bijzonder gunstig voor het beheersen van bewegingen bij Parkinsonpatiënten. Yoga zorgt voor een positieve energiestroom en zorgt voor een goede nachtrust bij dergelijke patiënten.

Verlichting door massages
Een patiënt kan verlichting vinden van gewrichtspijn en spierkrampen door middel van massages. Veel van de spierspanning die bij Parkinsonpatiënten is opgebouwd, wordt verlicht door een verbeterde bloedcirculatie wanneer het lichaam een massage krijgt. Het stimuleert ook een goede bloedcirculatie in het hele lichaam, terwijl het stressniveau aanzienlijk wordt verlaagd en uit een depressie wordt gehaald.

Therapie met lichaamsbewegingen
Het lichaam in actie brengen door eenvoudige bewegingen te volgen, zoals zwaaiende armen tijdens het rondlopen of lichte danspasjes is een essentiële vorm van therapie. Therapieën met wederkerige bewegingen worden aanbevolen om wederkerige patronen bij dergelijke patiënten te verbeteren. De patiënt zou deze bewegingen vrijwillig kunnen verbeteren door hun bewegingen te observeren en met een positieve mindset te bewegen.

Acupunctuur behandelingen
Acupunctuur werkt specifiek in op de motorische en niet-motorische aspecten van de ziekte. Parkinson, een neurologische aandoening, kan hierdoor in hoge mate worden beheerd. Door de immuniteit te verbeteren en het stressniveau te verminderen, kunnen ziektesymptomen worden gereguleerd. Het bereiken van een goede hersenfunctionaliteit is de sleutel tot het succes van de behandeling in acupunctuurtherapieën.

Kruiden interventie
Remedies met natuurlijke kruiden maken gebruik van de goedheid van deze plantenwonderen om de kwalen van Parkinson te verlichten. Enkele wonderkruiden die in dit opzicht heilzaam zijn gebleken, zijn kurkuma, gember, Brahmi (Bacopa Monnieri), Ashwagandha (Withania Somnifera) en Triphala.

Maaltijdplan om de ziekte van Parkinson onder controle te houden
Bewust blijven van je dieet en voedselinname kan een grote bijdrage leveren aan het bereiken van een goede levensstijl, zelfs als je lijdt aan een neurodegeneratieve aandoening zoals Parkinson. Het vermijden van de zware inname van zuivelproducten, zoals gefermenteerde kool, sojaproducten, rode wijn en ijzersupplementen, kan constipatie op afstand houden. Andere nuttige wijzigingen die u kunt aanbrengen om Parkinson te verslaan, worden hieronder vermeld:

  • Het eten van maaltijden die warm en licht verteerbaar zijn. Geef zoveel mogelijk de voorkeur aan gekookt voedsel boven ongekookte, rauwe maaltijden.
  • Van groene bladgroenten is bekend dat ze ontstekingen van gewrichten verminderen tijdens het begin van de ziekte.
  • Drink veel water en blijf de hele dag gehydrateerd. Dit helpt het lichaam om gifstoffen gemakkelijk te verwijderen en constipatie te voorkomen.
  • Zwaar gefrituurd voedsel dat te veel vettig bevat, moet worden genegeerd.
  • Lichte kruidenthee met de goedheid van Tulsi en gember doen wonderen om de immuniteit te versterken.
  • Het eten van voedsel in beperkte hoeveelheden met gespecificeerde tussenpozen helpt bij een goede spijsvertering, assimilatie en opname van voedingsstoffen.

De ziekte van Parkinson, die van nature degeneratief is, verergert met de tijd. Men moet er rekening mee houden dat conventionele remedies alleen bedoeld zijn om het eigenlijke behandelingsproces te kalmeren en patiënten ervan te verlossen. Ze kunnen niet fungeren als vervanging voor de therapieën die de persoon ondergaat. Deze huismiddeltjes en natuurlijke gezondheidsboosters brengen in de loop van de tijd goede veranderingen teweeg in de gezondheid van dergelijke personen. De reacties verschillen ook van persoon tot persoon. Het is altijd raadzaam om deskundig advies in te winnen voordat u begint met een routine van activiteiten die de genezingsreacties van een systeem veranderen. Een holistische benadering van genezing, vergezeld van een positieve mindset, kan een grote bijdrage leveren aan de bestrijding van Parkinson. Familieleden moeten patiënten aanmoedigen en ondersteunen bij het bestrijden van deze ziekte.

Disclaimer:
The content provided on our blog site traverses numerous categories, offering readers valuable and practical information. Readers can use the editorial team’s research and data to gain more insights into their topics of interest. However, they are requested not to treat the articles as conclusive. The website team cannot be held responsible for differences in data or inaccuracies found across other platforms. Please also note that the site might also miss out on various schemes and offers available that the readers may find more beneficial than the ones we cover.
Prev
Cell Phone Reviews to Help You Find the Best Deals

Cell Phone Reviews to Help You Find the Best Deals

Read More
Next

Remédios caseiros naturais para gerenciar a doença de Parkinson

Read More