Home - Uncategorized - Belangrijkste Kenmerken Van De Mercedes C 300
...

Belangrijkste kenmerken van de Mercedes C 300

Mercedes staat bekend om zijn premium, luxe en high-end auto’s. Het merk heeft deze reputatie ook behouden met zijn meer betaalbare sedans. Een voorbeeld hiervan is de sportsedan, de Mercedes C-klasse of Mercedes C 300, een sterke en efficiënte auto die alle aandacht op de weg opeist. Ondanks zijn sportieve bouw belooft de C 300 een soepele en comfortabele rit in al zijn uitvoeringen, inclusief de Premium, Exclusive en Pinnacle.

Motor en prestaties
De C 300 is een kleinere, sportievere versie van de Mercedes S-Klasse en wordt aangedreven door een 2.0L inline-4 turbomotor met een mild hybride aandrijving om topprestaties te garanderen bij elke rit.

Deze krachtige motor levert een koppel van 295 lb-ft. bij 2000 tpm, en genereert 255 pk bij 5.800 tpm, met een acceleratie van 0-60 in minder dan 6 seconden. De motor wordt vergezeld door een 9G-Tronic 9-traps automatische transmissie met standaard achterwielaandrijving. Vierwielaandrijving is beschikbaar als add-on.

Interieur en comfort
De C 300 voldoet aan de normen van Mercedes en heeft een hightech cabine met een 12,3-inch digitaal meterdisplay en aanraakgevoelige bedieningselementen. Dit tech-feestje gaat verder met het 11,9-inch verticaal georiënteerde infotainmentdisplay in het midden van de console, dat voor gebruiksgemak iets naar de bestuurder is gekanteld . Dit display draait op het nieuwste MBUX-infotainmentsysteem van Mercedes, met een spraakgestuurde digitale assistent, draadloze Apple CarPlay en Android Auto en online toegang via een wifi-hotspot.

De auto heeft ook een heleboel standaardfuncties , zoals een draadloos oplaadstation voor smartphones, een vingerafdruksensor om het bestuurdersprofiel te verifiëren, een schuifdak, verwarmde voorstoelen met geheugeninstellingen, houten bekleding met open poriën en aluminium accenten. Extra functies zoals een sfeerverlichtingssysteem, een head-up display en een Burmester surround-sound stereosysteem kunnen allemaal worden gekozen.

De C 300 heeft een 4-wielonafhankelijke, 4-link voor/5-armige multi-link achterwielophanging, die superieur rijcomfort biedt aan alle passagiers in het voertuig.

Brandstofverbruik
Dit maakt de C-Klasse tot een echt praktische optie. De Mercedes C 300 biedt een brandstofverbruik van 26 mpg in de stad en 36 mpg op de snelweg.

Veiligheid en rijhulpsystemen
De Mercedes C 300 heeft een groot aantal veiligheids- en rijhulpsystemen. Dit begint met het PRE-SAFE-systeem®, met PRE-SAFE-geluid® en PRE-SAFE® Impulse Side, die de bestuurder gedurende het hele proces bewaken. Tijdens noodsituaties trekt het systeem snel de veiligheidsgordels aan, verstelt het de stoelen en sluit het de ramen en daken om de impact te minimaliseren. Om het geluid tijdens een aanrijding te verminderen, speelt de auto ook roze ruis af.

Daarnaast kan de C 300 worden uitgerust met een rijhulppakket, dat bestaat uit actieve dodehoekassistent, actieve stuurassistent, actieve afstandsassistent DISTRONIC,® actieve rijstrookassistent en waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, aandachtsassistent met actieve remassistent (inclusief afslag- en kruisingsfunctie), actieve parkeerassistent met PARKTRONIC,® actieve stop-and-go-assistent, Uitwijkstuurhulp, noodremming bij congestie en standaard adaptieve grootlichtassistent. De adaptieve cruisecontrol met rijstrookcentrering is als optionele add-on verkrijgbaar.

Garantie en onderhoud
Alle Mercedes-auto’s worden geleverd met standaardaanbiedingen die de auto tot vier jaar of 50.000 mijl dekken. Kopers die op zoek zijn naar uitgebreidere onderhoudsdiensten, kunnen echter kiezen voor extra vooruitbetaald onderhoud, dat de kosten van toekomstige reparaties dekt tegen de huidige prijzen. Dit kan een enorme opluchting zijn, vooral gezien de stijgende kosten van auto-onderdelen.

Prijs
De basisprijs van de Mercedes C 300 begint bij $ 48.100 (Premium-uitvoering). De exclusieve uitrustingsoptie kost $ 50,150. Het wordt geleverd met extra functies zoals verlichte dorpels in de voorportieren, MB-navigatie, gratis online navigatiekaartupdates voor 1 jaar, 1 jaar Live Traffic Information, Car-To-X-communicatie, Burmester 3D Surround Sound-systeem, online muziekstreaming, geluidspersonalisatie, surround view-systeem en een Guard 360°-beveiligingssysteem.

De topuitvoering van de Pinnacle begint bij $ 52.200 en is weelderig met alle bovenstaande functies, naast digitale LED-koplampen met projecties, MBUX Augmented Video voor navigatie en een head-up display.

Kopers kunnen hun voertuigen verder aanpassen met beschikbare pakketten zoals:

  • De AMG Line met Night-pakket ($ 3.400) voegt functies toe zoals 18-inch AMG 5-spaaks wielen met zwarte accenten, exterieuraccenten in Gloss Black, AMG-carrosseriestyling, sportonderstel en besturing, chromen grille met sterpatroon, Sport Brake-systeem, sportstuurwiel, pedalen van geborsteld roestvrij staal, AMG Line-interieur met sportstoelen voorin en een MB-Tex bovenste dashboardbekleding;
  • Het winterpakket ($ 450), dat een verwarmd stuur en verwarmde ruitensproeiers aan de auto toevoegt en
  • Het rijhulppakket ($ 1,950).

Voordat u een beslissing neemt om de Mercedes C 300 te kopen, kunt u de dichtstbijzijnde Mercedes-dealer bezoeken en een proefrit aanvragen. Om een lokale Mercedes-dealer te vinden, hoeft u alleen maar naar de Mercedes Benz-website te gaan en op Zoek een dealer te klikken. Voer daar de postcode van het gebied in en kies uit de beschikbare lijst.

Disclaimer:
The content provided on our blog site traverses numerous categories, offering readers valuable and practical information. Readers can use the editorial team’s research and data to gain more insights into their topics of interest. However, they are requested not to treat the articles as conclusive. The website team cannot be held responsible for differences in data or inaccuracies found across other platforms. Please also note that the site might also miss out on various schemes and offers available that the readers may find more beneficial than the ones we cover.
Prev
Cell Phone Reviews to Help You Find the Best Deals

Cell Phone Reviews to Help You Find the Best Deals

Read More
Next

Principais características do Mercedes C 300

Read More