Home - Uncategorized - Audi SUV’s – Topmodellen En Hun Kenmerken
...

Audi SUV’s – Topmodellen en hun kenmerken

Voor degenen die van plan zijn hun droomvoertuig te kopen of een nieuwe toevoeging aan hun gewaardeerde wagenpark overwegen, is de kans groot dat ze de SUV’s uit de Audi-stal overwegen. Maar voordat je je die luchtige ritten voorstelt, moet je weten welk model ervoor zorgt dat je alle vakjes op de checklist aanvinkt. Het kennen van de verschillende modellen, varianten en veiligheidsvoorzieningen van een SUV is van vitaal belang om een weloverwogen beslissing te nemen.

Audi SUV-modellen
Hier is een lijst met Audi SUV’s om uit te checken:

1. Audi Q3
Deze variant onder de Audi SUV’s biedt een indrukwekkend en strak design en is ideaal om over snelwegen en drukke stadsstraten te cruisen.

De kenmerken van de Audi Q3 zijn onder meer Quattro-vierwielaandrijving die stabiliteit en tractie biedt in verschillende weersomstandigheden, koppel tot 251 lb-ft en een laadvolume van 48 kubieke voet met neergeklapte achterbank. Dit model heeft twee subvarianten, namelijk Audi Q3 40 TFSI (184 pk) en Audi Q3 45 TFSI (228 pk). De Audi Q3 heeft ook een USB-poort op de achterbank en een draadloze oplader aan de voorkant. De Audi Q3 heeft een trekvermogen van 2.000 kg met remmen en 750 kg zonder remmen; Dit kan variëren tussen 907 en 996 kg, afhankelijk van de configuratie van de aandrijflijn en de motor.
De Audi Q3 kan boten, kleine tot middelgrote aanhangwagens en recreatieve uitrusting trekken. Het kost ongeveer $ 37,000.

2. Audi Q5
Dit SUV-model van Audi is er in vier varianten. Deze crossover-SUV biedt de ruimte van een sedan en de bruikbaarheid van een SUV. De kenmerken omvatten een koppel tot 369 lb-ft, tot 362 pk en een topsnelheid van 155 mph. Hij kan in 4,7 seconden van 0 naar 60 mph gaan. Opvallende kenmerken zijn onder meer automatisch dimmen, geheugeninstellingen voor de bestuurdersstoel, elektrisch inklapbare zijspiegels, waarschuwingen voor kruisend verkeer achter en opzij en dodehoekbewaking. De SQ5 is de scherpere versie van de Audi Q5. Het trekvermogen van de Audi Q5 is tot 750 kg zonder remmen en tot 2400 kg met remmen. De vanafprijs is ongeveer $ 45,300.

3. Audi Q7
Wie op zoek is naar een vlotte rit op stadswegen of een weg die ideaal is voor ruige roadtrips, vindt de Audi Q7 de juiste metgezel. Deze variant in het SUV-gamma van Audi heeft een adaptief luchtveersysteem dat de auto met 15 mm kan verlagen en de afstelling van de auto kan verstevigen. Hij is verkrijgbaar in drie subvarianten met turbocompressor: een 2-liter TFSI 4-cilinder, een 3-liter TFSI V6 en een 4-liter twin-turbo V8.

De Audi Q7 heeft tot 335 pk en een koppel tot 369 lb-ft. De Audi SQ7-variant heeft 500 pk en een koppel van 568 lb-ft, een topsnelheid van 155 mph en kan in 4,3 seconden van 0 naar 60 mph gaan. Het trekvermogen van de Audi Q7 is 3500 kg met remmen en 750 kg ongeremd. De vanafprijs is ongeveer $ 61,000.

4. Audi Q8
De Audi Q8 heeft een luxueus interieur, een strak design en eersteklas functionaliteit. Deze eersteklas SUV heeft een achthoekig single-frame ontwerp met een radiatorgrille, S-stijlen en quattro-blaren. De vierwielbesturing kan de achterwielen tot 5 graden draaien om de wendbaarheid te vergroten en de stabiliteit bij hoge snelheid te verbeteren. Deze Audi SUV toont de nieuwste MHEV (d.w.z. mild hybrid-technologie), contourverlichting, Audi Phone Box met Audi Smartphone Interface en meer. De Audi Q8 is verkrijgbaar in drie primaire subvarianten (namelijk Audi Q8, Audi SQ8 en Audi RS Q8), met een pk van 335 tot 591 en een koppel van 369 lb-ft tot 590 lb-ft. De RS Q8 is de snelste versie van de Audi Q8 SUV-serie en het is de enige SUV op de Amerikaanse markt die de RS-badge draagt.

De Audi Q8 heeft een trekvermogen tot 3500 kg met remmen en 750 kg zonder remmen. Het trekvermogen van de Q8-serie is afhankelijk van het model; Het kan diepladers trekken met landschapsmaterialen, sneeuwscooters en waterski’s, gesloten aanhangwagens met vintage auto’s, campers (klein en middelgroot), enz. De vanafprijs is ongeveer $ 73,700.

Houd er rekening mee dat de prijzen voor de elektrische SUV-modellen van Audi of e-tron-varianten verschillen van de standaardvarianten.

Enkele opvallende kenmerken van Audi SUV’s
Hier zijn een paar opvallende kenmerken van Audi SUV’s:

Het MMI-aanraakscherm biedt scherpe graphics op een aanpasbaar scherm en een akoestische respons op elk commando. Met een simpele aanraking, veeg of scroll heb je toegang tot de lijst met berichten, contacten, afspeellijsten en meer.

  • Sleutelloze toegang
  • Een uitgebreide reeks rijhulpsystemen
  • Quattro vierwielaandrijving
  • Adaptieve cruisecontrol met rijstrookbegeleiding
  • Parkeersensoren
  • Klimaatregeling met vier zones

Nu men op de hoogte is van de verschillende soorten Audi SUV’s, kan men de kenmerken van elke SUV doornemen en de beste match vinden die aan zijn behoeften en budget voldoet. Als je de specificaties van elke variant overweegt, vergeet dan niet om rekening te houden met de vraag of de Audi SUV bedoeld is voor familie-uitjes, soloritten of het ruige pad met vrienden. Als u echter op zoek bent naar een milieuvriendelijke variant, bekijk dan de e-tron SUV-varianten uit het Audi-voertuigassortiment. Kies er een die echt aan je behoeften voldoet.

Disclaimer:
The content provided on our blog site traverses numerous categories, offering readers valuable and practical information. Readers can use the editorial team’s research and data to gain more insights into their topics of interest. However, they are requested not to treat the articles as conclusive. The website team cannot be held responsible for differences in data or inaccuracies found across other platforms. Please also note that the site might also miss out on various schemes and offers available that the readers may find more beneficial than the ones we cover.
Prev
Cell Phone Reviews to Help You Find the Best Deals

Cell Phone Reviews to Help You Find the Best Deals

Read More
Next

VUS Audi – Modèles haut de gamme et leurs caractéristiques

Read More